Projecte Meet

L’eficiència energètica i la col·laboració escola / empresa són les bases d’aquest projecte de rehabilitació, subvencionat a nivell Europeu.

Aquest és un dels projectes que ens sentim especialment orgullosos.

 

L’eficiència energètica i la col·laboració escola / empresa són les bases d’aquest projecte de rehabilitació, subvencionat a nivell Europeu.

 

L’IES la Garrotxa, una escola d’educació secundaria ubicada aquí a Olot, amb un total de 11.000 m2, patia un típic problema de sobreconsum que feia que consumis un total de 75.000 € anuals de gasoil de calefacció.

 

Tot i l’elevat consum, algunes de les aules no arribaven a les temperatura de consigna habituals mentre d’altres les sobrepassaven en excés.

 

iGetech Innova juntament amb docents i alumnes, varem realitzar un estudi previ, vam dissenyar i vam executar un sistema de gestió energètica basat amb KNX-EIB. Es va sectoritzar cada aula, despatx i zona comuna en una zona de clima independent. La idea era fer arribar l’energia justa i necessària a cada zona.

 

A traves d’un web de control central la direcció pot ajustar la consigna de cada zona i qualsevol persona pot entrar a consultar les temperatures i l’estalvi energètic que suposa aquest nou sistema.

 

Amb el sistema instal·lat s’ha aconseguit un estalvi de prop del 50% (uns 35.000 € anuals), i una reducció de 90 TN de CO2.

 

Podeu consultar la pàgina web de control de l’escola:

 

www.escolaeficient.com

 

I per més informació del projecte podeu consultar la web:

 

www.eficiencia.biz