KNX
El sistema de bus estàndard Europeu, reconegut a nivell mundial.

iGetech ha confiat amb el bus KNX com a sistema d’automatització de les seves instal·lacions.

 

Aporta moltes avantatges que creiem que són molt importants:

 

Estàndard: És l’únic sistema de bus estàndard i obert per el control d’edificis i habitatges. Estandarditzat internacionalment:

– ISO / IEC 14543-3 Estàndard Internacional
– CENELEC EN50090 Estàndard Europeu
– CEN EN 1331-1 Estàndard Europeu
– SAC GB/Z 20965 Estàndard Xines
– ANSI/ASHRAE 135 Estandard Estats Units

Multimarca: Existeixen més de 150 fabricants que fabriquen actuadors i sensors. Que tants fabricants hi estiguin implicats és una garantia de futur.

Productes Certificats: Els productes per aquest sistema de bus ha de complir una sèrie d’exigències de qualitats controlades per la KNX Association. Els productes porten un segell de qualitat acreditatiu conforme compleixen. A part d’aquesta exigència en el producte tots els fabricants han de tenir la certificació ISO 9001.

Formació reglada: Existeix una formació reglada amb una acreditació, KNX Partner, si s’aprova l’examen final. Aquesta acredita que l’instal·lador té un coneixement adequat per instal·lar aquesta tecnologia.

Solera: És un sistema de bus que porta funcionat més de 30 anys i amb el qual s’han automatitzat amb èxit grans instal·lacions: Terminal 5 aeroport de Heathrow, Terminal 3 aeroport de Beijing, Beijing Olympic Stadium, Edifici de l’opera de Oslo, Universitat Hamburg, Turning Torso (Malmö, Suècia), Circuit de formula 1 de Shanghai, Edifici de la diputació de Barcelona, Aeroport de Barcelona (edifici Aena), etc…

Descentralitzat: No te un controlador central del que depengui tot el sistema, si no que la lògica del sistema està repartida en cadascun dels actuadors i sensors. D’aquesta manera es minimitza molt el risc de pèrdua total del sistema.

Varietat de producte: Disposa de tots els actuadors necessaris per fer l’automatització d’un edifici o habitatge. Mentre altres sistemes de bus estan encarats a apartats com la climatització, il·luminació, persianes o finestres el KNX aporta una solució integral.

Alt acoblatge a altres sistemes: Disposa de diferents tipus de passarel·les que fa que es pugui comunicar amb altres busos. D’aquesta manera si en la instal·lació n’existeix algun altre el KNX segurament s’hi podrà comunicar i interactuar.

Flexibilitat: Dona molta flexibilitat a l’hora d’instal·lar-lo i posteriorment per ampliar-lo. Desapareix el concepte del mòdul o actuador terminal, facilitant-ne molt la instal·lació. Permet connectar tots els actuadors o sensors en diferents tipus de topologia de cablejat.

 

Si hi esteu interessats, poder trobar més informació a la pàgina web de la KNX Association: www.knx.org